OMPLACERING

ERAGONS OMPLACERING

Vi tar emot marsvin som behöver en ny familj. Detta gäller i första hand de marsvin som har adopterats från oss, andra marsvin tar vi bara emot i mån av ork och plats. Kanske har du eller någon i familjen blivit tokallergisk eller så har ditt marsvin blivit ensam efter att ha förlorat sin sista kompis. Observera att du måste vara medlem i Eragons stödförening för att få omplacera via oss.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort vi har möjlighet. Du är också välkommen till Nansensgatan på våra öppettider som du hittar här. Trycket är stort på omplaceringen och det är inte alltid vi har plats, men vi gör vårt bästa för att hjälpa.

Vi tar ut en avgift på 200 kr per marsvin som kommer in till omplaceringen.

Vill du skänka marsvinens tillbehör till oss?
Du får gärna lämna det utanför omplaceringens ytterdörr, vilket går bra även utanför våra öppettider. Dock vill vi vara tydliga med att era saker inte följer med just era marsvin. Vi rengör, skänker, säljer och ibland slänger. Eventuellt överskott går självklart tillbaka in i verksamheten.

FÖRMEDLING

Finns det redan någon som kan ta emot ditt/dina marsvin, antingen som du hittat själv eller som vi har kontakt med sedan innan, behöver inte omplaceringen utnyttjas och det tillkommer därmed ingen avgift. Vi hjälper gärna till att förmedla mellan dig som tidigare ägare och den nya. Du får då komma till Nansensgatan med ditt/dina marsvin på avtalad tid och tillsammans med oss träffa den nya ägaren. Vi ger skötselråd och informerar den nya ägaren om de tjänster vi erbjuder.

Vi har en omplaceringsguide där du får tips och råd om hur du på bästa sätt omplacerar dina marsvin själv. Där finns också ett djurvårdskontrakt att ladda ner.

Ansök om omplacering

Du måste vara medlem i Eragons för att få omplacera marsvin. Betala årets medlemsavgift här: eragons.se/bli-medlem