EGEN PASSNING

 

Om du inte tänkt på marsvinen utan kommer på i sista stund innan ni reser

Fråga någon som bor granne om marsvinen kan få bo kvar hemma, du lämnar er nyckel och om de undrar något så får de ringa.

Be någon att marsvinen får bo hemma hos dem under er semester, helst ska detta vara någon ni känner väl och litar på. Om de undrar något så får de ringa. Finns det inte möjlighet att nå er, det kan ju vara tidsskillnad eller dålig täckning så hänvisa gärna till Eragons. Vi har en Facebookgrupp där nästan alltid någon är vaken.

Leta bland grupperna på Facebook, med lite tur kanske du hittar en lämplig passare där. Fråga på ditt arbete, barnens skola eller liknade. Betala alltid för passningen. Gratis är inte bra när det handlar om djur.

Lämna alltid dina marsvin med en skriven instruktion

Du beskriver byte en gång per vecka, hö två tre gånger per dag. C-vitaminrika grönsaker minst en gång per dag. Nytt vatten i flaska eller vattenskål. Skriv om de är gräsvana och skriv ALLTID avtal.

Kanske kan det vara ett extrajobb för en ungdom men: ALLTID med en vuxen som har ansvar. Om djuren inte mår bra så behövs det någon som kan ta dem till veterinär. Marsvin ska inte ligga sjuka och självdö. Det är plågsamt och vidrigt för marsvinet men jag kan garantera att den ungdom du anlitat inte heller kommer att må bra av det.

Vem erbjuder passning för marsvin

Eragons har passning i hemmiljö. En person tar emot ansökningarna som kommer via webbsidan och pusslar ihop med de som finns i vårt passningsnätverk.

Har du skaffat dina marsvin på blocket? Fråga den tidigare ägaren kan ibland vara ett alternativ.

De flesta zooaffärer brukar ha passning men enligt vad vi återkommande hör är kvalitén ytterst varierande, det är det ofta trångt och ganska dåligt. Verkligen inget vi rekommenderar.

Kolla på blocket, det finns ibland de som erbjuder passning.

Googla på smådjurspensionat, passa smådjur, passa marsvin osv men försök att få någon slags recension innan du lämnar.

Har du skaffat marsvinen hos en uppfödare så kan även dessa erbjuda passning ibland.