Under en begränsad tid kliver marsvinen och jag in försäkringsbolagets värld och bloggar. Marsvin är i många sammanhang det osynliga djuret och sitter i en trist gallerbur i nåt undanskymt hörn av bostaden. Inte sällan är de dessutom ensamma vilket faktiskt strider mot jordbruksverkets föreskrifter om hur vi ska ta hand om dessa djur.

Förstod han att han var ett bytesdjur eller hade århundraden av marsvinsavel blandat bort varenda gen av rädsla i den lilla kroppen?

Ursprungligen postat den 9 januari 2012

 

 Detta vill jag och många med mig vill ändra på. En del tycker att marsvin är tråkiga. Hur rolig hade du själv varit, ensam i en liten låda med galler på? Marsvin ska ha gott om plats och minst ett annat marsvin till sällskap. Massor av hö att äta och böka i. C-vitamin varje dag. Ett gömsle per person i bolådan. Marsvinet är en fantastisk glad vegangnagare om du låter dem få lite större plats än baljan i hörnet.

Glada marsvin blir roliga marsvin.  Marsvin är precis så roliga som du tillåter dem att bli och dessutom snällare än de flesta, både djur och människor. Ge dem stor plats i livet, inte bara fysiskt utan även i ditt sinne.

Ursprungligen postat den 9 januari 2012