Igår åkte jag och min kompis Gunilla till Ullared. Vi har planerat det länge, skjutit upp, bokat och nu var vi till slut på väg. Ibland säger en att det inte är målet utan resan som är det viktiga och det stämmer helt klart på den här resan. Jag och Gunilla blev vänner genom marsvinen men har fortsatt vara vänner genom allt möjligt. Vi gillar att shoppa ibland, återvinna ibland, ta hand om djur som fart illa eller blivit hemlösa, sköta trädgård lite grann och sen finner vi bitar som vi själva saknar hos varann.

apelsin

Apelsin, en mycket speciell fin marsvinsdam <3

Jag är bra på att omplacera. Jag känner glädje i det och visst är det jobbigt när jag fäst mig men det resulterar i att jag blir noggrannare i min granskning av adoptören.

Kevin. Gulpannad amazon som behöver artfrände och nytt hem.

Kevin. Gulpannad amazon som behöver nytt hem med artfrände.

Gunilla är rätt kass på att omplacera…djuren får hellre stanna. Det är ju snällt men inte alltid så bra. Exempelvis har hon en papegoja, en gulpannad amazon hemma hos sig nu. Han heter Kevin och han passar verkligen inte hos henne. Han skulle behöva en fågelkompis och ett nytt hem eftersom varken Gunillas man eller dotter är särskilt förtjusta i honom. Han har nämligen bestämt sig för att Gunilla är hans vän/partner och han är inte intresserad av att släppa in fler i gemenskapen.

Samtidigt kan jag vara otroligt fyrkantig: jag omplacerar marsvin, inget annat. inga kaniner, hundar, katter och så vidare. Medan Gunillas hjärta är öppet för alla om hon så ska bygga om huset 🙂 Jag hjälper till ibland, men trivs inte med det egentligen. Varje djurslag kräver sin expertis och jag vill göra ett bra jobb, när jag omplacerar vill jag att djur som varit igenom ett helvete ska slippa att hamna där igen.

Chinchillor

Sen finns inga regler utan undantag så vet du bästa hemmet för tre underbara chinchillor så hör av dig! De kommer från farmen som avlade dem för päls. Omplaceras på grund av ändrade förhållanden och bor nu hos mig och de är helt underbara. Sociala till max, nyfikna och söta så en smälter. Men jämfört med marsvin, nej det är ingen tvekan va jag vill ha nära mig. Läs mer här: http://djurrattsalliansen.se/nyheter/sverige/243-chinchillor-raddade

Varför Ullared, varför?

Men tillbaks till Ullared. Varför åker jag dit? det frågade jag mig en halvtimme in i affären igår. Sanslöst mycket människor så min prognos att det skulle vara lugnt  fram på söndagen slog helt fel. Något annat slog också fel: jag fick bankande huvudvärk och ont i nacken efter några timmar. Fick i mig en tablett så det lugnade sig. Vi tog en vända på husdjur där det var mindre folk och sen plockade jag i lite grejer här och där så kundvagnen var inte tom i alla fall. Vi fikade tre gånger för säkerhets skull. Väl var hemma hade jag blossande kinder och frös och svettades samtidigt.

Typ det enda marsvinsvänliga på Ullared. Resten av foder och dylikt var skräp.

Typ det enda marsvinsvänliga på Ullared. Resten av foder och dylikt var skräp.

Jag jobbar med människor så jag vill inte smitta ner folk så jag sjukskrev mig. Jag älskar mitt jobb så det kändes riktigt kass. Jobbar dessutom på ett litet företag så det drabbar hårt på de andra. Men det var rätt beslut: jag sov, svettades, frös och drömde mardrömmar ända till långt fram på dagen idag.

Glad Att Det Är Över

Nu går jag hemma och skrotar. Känner mig inte så jättevass men jag tror att va det än var så verkar det vara över. Nu är jag ledig imorrn och har ett kortare pass på onsdag så resten av veckan ska väl funka.

Ratatas gamla slagdänga funkar som en sammanfattning på senaste dygnet 🙂

Zindra & Lorna på väg ut, sista dagen i stugan för i år.

Zindra & Lorna på väg ut, sista dagen i stugan för i år.

Flyttade in marsvinen från stugan i söndags. Så mysigt att ha dem nära och slippa gå ut i mörkret för att vara med dem. För alla som inte hängt med på det: mina marsvin har det fint i stugan, de har golvvärme, lufttorkare, luftrenare och element. Lampa och radio till och med.De har det bra, det är jag som saknar dem härinne som lider 🙂

Alla underbara bilder på marsvin i det gröna tar alltså Johanna Lagnevall. Hon är fantastisk och en av Eragons medhjälpare, de som sliter för att ge marsvin bättre liv.