Fick reda på att en Uppfödare hade marsvin ute som var nyfödda. Det satt 30-40 marsvin delat i ett halvt dussin enmetersburar och alla på tillökning. I burarna fanns ungar som bara var ett par dagar gamla.

Allt från tre till åtta i varje bur och sedan ytterligare hanar som satt i lådor bredvid för stunden. Detta är uppfödningen som levererat Uffe och Ängel som jag skrivit om tidigare. De kom ju med ringorm och det var orsaken till att vi gjorde försök att spåra ursprunget och för att stoppa källan.

Uffe och Ängels mamma och pappa finns alltså i detta helvetet om de inte redan dött. Uppfödaren sålde eller idkade byteshandel med Mölndals Zoo.

De som var på plats och pratade med Uppfödaren berättade att marsvinen från början kom från affären i Mölndal och dealen var att Uppfödaren skulle föda upp och leverera marsvin och i byte få foder och annat från affären.

Det är unga honor och bebisar på ett par dagar. Allt från 3-8 stycken i varje hundrabur. Det är många minusgrader och rejält kallt. Bara en gallerdörr in till skjulet. Natten efter var det 14 minus och blåser. Farligt kallt sa de på P4 Göteborg. För folk alltså, dessa små knytt på 60-70 gram?

Senare har Uppfödaren haft en del affärer även med Arken Zoo Sannegården (den i Eriksberg),  andra Arken affärer och Kaggeleds Zoo.

I veckan som gick hade vi 14 minus och snålblåst i Göteborg. Dessa marsvin satt i ett öppet skjul med gallerdörr. Jag anmälde till Länsstyrelsen eftersom marsvin ska ha som minst frostfritt där de lever. Jag betonade att det var bråttom och att marsvinen riskerade att dö. Det gjorde jag vid nio på morgonen i onsdags och talade om att Uppfödaren troligen kom dit vid tolv-ettiden för det var vad min information sa. Uppfödningen är inte hemma hos Uppfödaren utan på en kolonistugetomt. Själv bor han i en varm trerummare några kilometer bort i Västra Frölunda i Göteborg.

Djurskyddsinspektören åkte snabbt dit och kom givetvis innan Uppfödaren kommit dit. Djurskyddsinspektören konstaterade att hon inte kunde komma in eftersom det var låst. Hon satte en lapp på grinden och ringde upp Uppfödaren. De talades vid och kom överens om att ses exakt en vecka senare, nu på onsdag. Djurskyddsinspektören sa också till Uppfödaren att ta in marsvinen och i och med att hon sagt det så var det myndighetsanvisning och det betyder att Uppfödaren SKA göra det. Men eftersom Djurskyddsinspektören inte bokade besök dagen efter så kan Uppfödaren skita i det och hoppas på mildare väder innan onsdagen.

Kaniner. En i varje och rad efter rad. Femtio stycken är Uppfödarens uppgift.

Eftersom vi är på västkusten och inte i Norrland så kommer det troligtvis vara mildare idag men det betyder ju inte att marsvinen haft det bra. Eller att ett flertal kanske dött, vem vet mer än Herr Uppfödare? Länsstyrelsen kan inget bevisa och ärligt talat: som Djurskyddsinspektören hanterade detta så tvivlar jag på att de bryr sig.

Det är en sorg att se hur smådjur har det och särskilt de som ska köpas snabbt och billigt för att roa ett barn.

Det är svårt att bli av med marsvinshanar men Uppfödaren har löst det. Han släpper dem längst ner i en fågelvoljär och säljer dem för 50:-/kilot till ormägare som levande föda.

Lilla fina kanin <3 Kaniner har det hyggligt. Om man bortser från ensamheten, sysslolösheten och att de slutar som kött.

Uppfödaren i fråga föder upp och ställer ut kaniner i första hand. Det finns cirka femtio stycken på kolonitomten och de sitter i en nybyggd del som är sorglig att se eftersom de sitter en och en som straffångar. Men rent lokalmässigt är detta den bästa delen. Han har tjugotalet höns, dessa har det trångt men kan välja på ute eller inne.  I voljärer ute hade han två stycken praktrosella, (parakit) som inte hade nånstans att värma sig, fyra zebrafinkar som inte hade nånstans att värma sig, fyra undulater som inte hade nånstans att värma sig.

I trerummaren i Frölunda har han ett rum med bara sibiriska dvärghamstrar.

När jag talar med människor som känner till området så kommer en tydlig bild fram.

Det är bara han (Uppfödaren) som säljer både levande och döda kaniner.

Köp aldrig, aldrig, aldrig något i zooaffärer som säljer djur. Gå inte ens in för risken är att du “räddar” och det är inte bra. När de går åt i affären är det samma sak som efterfrågan och Uppfödaren får en ny beställning….

#adoptdontshop

#mölndalszooreptil

#arkenzoogoteborgeriksberg

#gbgzoo