Sorg äter energi. Är du en sådan person som jag var som yngre kanske du inte märkt det på dig själv ännu men numera räknar jag inte ens med mig i samband med dödsfall.

Så idag går bort för mig. Jag räknar inte med att jag ska fungera idag och om jag gör det så är det bonus. Fysiskt arbete brukar funka men det är svårt att komma igång. Det är därför jag sitter och blippar på datorn istället för att byta för marsvinen.

Beställd.

Beställd.

Jag försöker vara extra snäll med mig själv sådana här dagar. Bamsen har varit här hemma i mer än 16 år och det hade varit konstigt om allt var som vanligt en dag när han inte finns hos oss längre. Hans kropp ligger på en mjuk dyna i garaget och han ser fridfull ut, som att han sover. Fortfarande så vacker och underbar. I eftermiddag ska vi ha begravning och båda barnen kommer hem. Det är riktigt och det är värdigt för vi sörjer honom allihop, även om det är på olika sätt.

En del kanske tänker att jag går för djupt i sorg men jag vet vad som händer om jag inte gör det. Det kommer bakefter, jag blir sjuk om jag inte låter mig själv gråta klart. Det kommer som förkylningar, trötthet, dålig koncentration och annat kroppsligt.

Så det som blir idag är bra men blir det inte så har jag min egen förlåtelse.

En av de andra engelskspråkiga barnböcker som jag beställt.

Jag har tröstshoppat en del sedan igår, jag brukar inte tycka att det är särskilt kul egentligen men eftersom jag ändå inte orkar så mycket annat så kommer det bra till pass. Det är ju jul snart och jag har köpt lite marsvinsgrejer, örtmediciner och rent bling, bling som vi kan ha i omplaceringen till försäljning.

Är du intresserad av extra fina marsvinspresenter så kan det vara bra att komma till omplaceringen lördagen den 25 för då borde det mesta ha kommit. Detta är enstaka saker, det kostar för mycket att köpa många och jag har koncentrerat mig på grejer som hamnar runt 100:- eller kanske 120:- i utpris.


I våra hjärtan.

I våra hjärtan.

Det har gått några timmar och marsvinen har fått fräscht, Bamsen är i jorden och de “nya” killarna Blixten och numera Ullrik är badade och jag har gått igenom dem ordentligt. Jag klipper Ullrik och det är då jag bestämmer namnet.

Rik på ull.

Rik på ull.

Det finns en liten fettknöl som känns rätt odramatisk på magen på Ullrik och han har gått upp i vikt sedan han kom. Det var bra, är lite gammaltunn. Ingen av dem känns riktigt gamla, fast födelseåren ska vara 2009 och 2010. Samma tycker vi om Bob som flyttade nyligen; gammal men otroligt fräsch.

Nybadade goingar.

Nybadade goingar Blixten mörk född 2009 och Ullrik ljus född 2010.

Kanske kan de ändå få ett nytt hem? som sällskap till en annan äldre individ eller tillsammans. Dock är efterfrågan på äldre urtrevliga gentlemän begränsad…vi får se, fina är de i alla fall och eftersom här är ganska lugnt kan Ullrik & Blixten koncentrera sig på att vara underbara här hemma hos mig.


Kvittot på att jag funkar sådär. Blev aldrig klar att trycka på publicera igår. Hur svårt kan det vara? hade ju ordbajsat hela dan…

Så jag skriver lite om dagen idag också. Innan jag trycker 🙂 Ska snart till jobbet, tittar till marsvinen och de är så himla få? två är ute i tjänstgöring hos andra i arbetsgruppen. Poppy är hos Maria & Rocky. Blondie är hos Linda & Hjortron. Amy & Ibka sitter härhemma med Gaston, en kastrerad kille som håller på att hämta sig efter att han haft Koccidios/coccidios. Jag räknar inte Nadia-Linn och Linnea men skulle det bli aktuellt får de såklart komma hit 🙂

Finaste blomman i hela världen <3

Finaste blomman i hela världen <3     Zindra är oljeindränkt, för hon har ibland problem med torr hud och några timmar med eteriska oljor gör susen.

Kvar är detta? vill påpeka att jag lyfter upp vitkålen efter en timma, men jag tycker så mycket om att fota en blomma 🙂 Sedan sköljer jag vitkålen under rinnande vatten och lägger den i en stor plastbunke med vatten i kylen. Då är den fräsch även om det skulle gå mer än en dag innan de får mer av den.

Från henne med fötterna på trasmattan: Lorna, den gulaktiga är Tanja, sedan Filippa, Razze, nya vita Penny, syns knappt under vitkålshuvet är gamla Lupa, sedan fina, fina Apelsin, Zindra indränkt i olja och till sist hårbollen i tur för klippning Lykke-Li.

I love them.

Det känns lite bättre idag. Jag har släppt taget lite grann. Ser jag fram emot att träffa jobbarkompisarna idag,  gillar dem och jag gillar att ha kollegor. Under tiden som egen företagare hade jag inte det och det var tur att jag hade Tobbe och Bosse då. Idag ska vi ha handledning vilket i princip är terapi i grupp. När en arbetar med människor ska en ha det, rätt intressant och balsam med lite vardagligt.

Bosse och Agnes.

Bosse och Agnes.

Annat skoj som händer just i denna stund är att min underbara vän Bosse lägger in en ny matta i omplaceringen/affären.

det blir så fint!

det blir så fint!

Mattan är grön – Eragonsgrön!!