Idag kör vi julklappstips, det är i och för sig black friday men det är inte därför. Första advent är i helgen och eftersom jag anser att det är nån slags start på jul och jag jobbar som besatt denna helgen så får det bli idag.

Kalendern som finns i omplaceringen.

Kalendern som finns i omplaceringen.

Böckerna är precis skickade ner till omplaceringen och även om jag inte gillar djur med kläder så köpte jag marsvinssagoböcker med klädda marsvin.

Två olika sagoböcker på samma tema finns i omplaceringen.

Två olika sagoböcker på samma tema finns i omplaceringen. Flera andra också och den enda svenska är Adjö, herr Muffin.

 

Jag har beställt några fina vintagekort av en tjej som gärna knåpar sådant. Ska också komma i tid innan jul.

Sen en riktigt unik present som inte finns hos oss men som konstnären lovat skicka till den som köper. Det är ett schackspel med små handgjorda schackspelspjäser. Detta kostar ju såklart lite mer. Jag spelar inte schack men mina barn gör det…undrar om vi inte behöver ett 🙂

hjj

Detta kostar 1500:- och får väl betraktas som den finaste presenten till nån du älskar som älskar marsvin. Konstnären heter Rolf Sjödén.

Sen gör Rolf även en del marsvinsfigurer, jag har inte koll på priser riktigt men kontakta honom och kolla. Här finns han ännu så länge: http://rolfsjoden.deviantart.com/

Marsvinsfigurer av Rolf Sjödén.

Marsvinsfigurer av Rolf Sjödén.

Jag har pratat med Husdjurshälsan om ringormsskräcken. Annelie är duktig på hudproblem och besvär och den som fick detta på sitt bord. Hon tycker att det finns två sätt: antingen åka in och ta hudskrapsprov på samtliga eller göra det jag gör nu; karantän med extremt mycket koll.

Jag är lat, bekväm och trött; jag kör karantän. Så länge jag inte har symtom kommer jag inte att ta prov på alla, det är ungefär femton djur men kommer någonting härhemma så får det bli behandling på samtliga.

Jag har inte hunnit tala med alla i arbetsgruppen så vi får se; kanske tänker de olika. Men tills vidare innebär det att vi direkt förmedlar, vi tar inte in djur mer än att vi tar in och sköter eller agerar mötesplats på lördagar. Skulle det behövas för att det handlar om våra och det är extremt brådskande så får vi ta in ändå och då blir det i lokalen. Klumpigt och lite jobbigt men vem har sagt att livet ska vara enkelt 🙂