Tarzan har i sitt korta liv haft flera hem. Apropå gårdagens laddade datum har han haft både tur och otur, hör här. När han var blott en baby skaffades han tillsammans med sin bror i en zooaffär. Han och brodern har båda växande päls i någon slags virvelvariant. Det betyder att om en inte håller efter pälsen så kan du snart inte se vad som är fram eller bak på dem.

<3

<3

Familjen som skaffade Tarzan & brorsan var av den sortens marsvinsanskaffare som inte tar reda på jättemycket innan de skaffar marsvin. De behöver ju inte…det är bara att gå in i en zooaffär, peka ut ett par liv, betala några hundra och sedan tillhör deras liv dig. Du äger deras liv. Egentligen på gott och ont men så ser nog väldigt få människor det. Tröttnar du på marsvinen, vilket är så vanligt att det nästan hör till har du allas förståelse. Många som kommer till omplaceringen säger det med en självklarhet så att jag, som för länge sedan slutat stånga pannan blodig knappt höjer ögonbrynen längre. Även om jag tycker det är mindre intelligent att kläcka den kommentaren till just oss…

<3

<3

 

Tarzan och brodern blev snart två väldigt håriga limpor som luktade illa. De luktar illa av flera orsaker. Familjen gör det zooaffären instruerar dem till. Zooaffärer rekommenderar det fodermärke som haft mest effektiva presentation av sin mat. De foder som innehåller mycket kalorier, vilket innebär de flesta märken, gör djuren feta och stillasittande. Inget särskilt anmärkningsvärt egentligen, det funkar likadant som på oss. Prova att leva på drypande pommes frites ett tag så får du se hur gott du luktar om du dessutom sätter dig stilla i tv-fåtöljen

Försäljare finns ju i olika varianter liksom det mesta i världen och det finns ju personer som kan sälja snö i Alaska. Zooaffärer säljer ofta flera olika djurarter och ofta finns ett specialintresse i grunden. Jag har träffat zooaffärsinnehavare som är specialintresserade av fisk, kan allt om fisk och är extremt pålästa om vad fisk ska ha för foder för att må bra. Jag har träffat zooaffärsinnehavare som är specialintresserade av fåglar, kan allt om fåglar och är extremt pålästa om vad fåglar ska ha för foder för att må bra. Jag har träffat zooaffärsinnehavare som är specialintresserade av reptiler, kan allt om reptiler och är extremt pålästa om vad reptiler ska ha för foder för att må bra. Hundfolket ska vi inte tala om, det kan starta smärre världskrig om huruvida hundar ska barfas eller inte.

<3

<3

Jag har dock aldrig träffat en motsvarande zooaffärsägare som varit intresserade av marsvin, kaniner, degu, chinchillor eller hamstrar. Dessa djur säljs i parti och minut men intresset i fackhandeln är obefintligt. Det finns ingen status i att gilla hamstrar, det är “barndjur”. Älskar du marsvin kan du möjligen betitlas det något bättre ‘nörd’ men det är inte nån nämnvärd status i det utan gillar du marsvin är du lite väck. Så sund marsvinsmat är inte högsta prio i fackhandeln som säljer dessa liv.

En annan orsak till odören kring Tarzan och hans bror är att de snabbt blir tonåringar. De blir tonåringar som äter fet mat och sitter still. Tänk dig ett rum med stängda fönster och persienner där en tonåring suttit och klunkat cola och spelat world of warcraft några timmar. Fräscht. Not.

<3

<3

Sedan låter du samma tonårings hår växa ner över rumpan (marsvin har inte kalsonger)…så börjar vi närma oss läget med Tarzan och hans bror.

Det är någonstans här som familjen tröttnar. Marsvinen har gjort sitt i familjen och de ska bort. Men det vet väl alla; det är bara att sälja dem. Slumpar en dessutom bort dem så kan en mer eller mindre bli av med dem på en eftermiddag. Det gick inte riktigt som familjen tänkt sig.

Nu ska jag köra omplaceringen en stund men fortsätter att berätta om Tarzan och hans bror i eftermiddag eller imorgon!

<3

<3