Den 8 december 2017 får jag ett meddelande från en veterinär jag känner. Hon jobbar på ett stort djursjukhus en bra bit från Göteborg.

En väldigt liten marsvinskille.

”Jag har tagit hand om ett marsvin som skulle avlivats idag. En hane, oklar ålder men jag tror under ett år för han är rätt liten. Frisk, pigg, bra hull, fina incisiver. Vill du hjälpa mig omplacera stackarn? Jag ska försöka lyckas kastrera honom idag om jag får tid över här och hittar nån sköterska som har tid att söva.”

Jag säger såklart ja av alla de självklara skäl som finns. Han blev aldrig kastrerad den dagen och lika bra var det. Nu fick den ensamme killen komma hit, leva med Apelsin några dagar och sedan kastreras. Han har tidigare varit en leksak åt barn som under kort tid haft flera hem. Hela tiden ensam som det verkar. Inget vet hur gammal, var han kommer ifrån, de som lämnar in vet inte hur länge de själva haft honom.

Marsvinsmys med Blondie & Ruben

Samma dag hans nya liv börjar, vi brukar se det så med kastrering eftersom det innebär en helt annat liv, fick filmmakaren Ruben Östlund utmärkelsen ’årets göteborgare’.

Marsvinsbus med Apelsin och Ruben

Ruben Östlund har gjort stort avtryck inom film och vunnit fina priser de senaste åren. Så den lille utan avtryck får ett namn med avtryck. Balans 🙂

Suddig bild men en sån lycka 🙂

Ruben Östlunds filmer är intressanta, på SVT play kan du se Turist, hans nästsista film.

Marsvinsmums

Filmen som blev belönad med Guldpalm för ett tag sedan heter The Square. 

Marsvinet Ruben har nu träffat tre andra marsvinsindivider, tre kastrerade tjejer. Idag fick han träffa två andra tjejer och lite läskigt var det. Ruben har ökat en hel del i vikt och väger 780 gram att jämföra med bara 700 gram när han kom. Kanske inte låter så mycket men han har ju blivit opererad i mellantiden också.

Ruben Östlund, nu ligger världen för dina fyra små söta fötter.