Det var på roadtripen till Lysekil som Marie kläckte det; Luciadjuren såklart.

 1. hona 703 gram
 2. hona 562 gram
 3. hona 560 gram
 4. hona 545 gram
 5. hona 420 gram
 6. hona 375 gram
 7. hona 308 gram
 8. hane 238 gram
 9. hane 233 gram
 10. hane 218 gram
 11. hane 785 gram
 12. hane 674 gram
 13. hane 445 gram
 14. hane 341 gram

De oranga kan i princip vara dräktiga allihop. De lila killarna diar fortfarande. De blå är nu satta i separat bur. Innan de kom till oss var de åtskilda i två grupper men eftersom det var honor hos hanar och hanar hos honor så hjälper det inte. Detta kommer att ta tid. Eragons är ju inte igång, egentligen. Men under de närmaste månaderna får vi troligen vara det i alla fall, och lugnt och metodiskt ska vi göra allt för att ge dessa djuren en bra framtid.

Här levde de- alla fjorton.

Här levde de- alla fjorton.

161215-lillfisen

En av dem är så lik Robin, en älskad gris som dog för tidigt häromåret. Samma lilla svarta markering på näsan...

En av dem är så lik Robin, en älskad gris som dog för tidigt häromåret. Samma lilla svarta markering på näsan…

Lilla Lucia <3

Lilla Lucia <3, hon har antingen rasat i vikt eller så är det fel vid invägning. Hon kan ju kastat en kull men inga rester är synliga i buren. Vi får se hur det utvecklas. En del marsvin är i så dåligt skick att det inte är självklart att de överlever och Lucia är den jag är mest orolig för.

Alla var blandade, hanar och honor,  så det kommer säkert att bli kullar. Dessa ska hur som helst inte flytta i brådrasket. Men jag känner att detta ändå är enkelt Dessa marsvin är hos oss och har många ögon och händer som är villiga att hjälpa till. Samma tragedi som dessa härrör sig från har fler offer i sitt kölvatten. Bland annat kalvar, får, kalkoner, katter, hundar och chinchillor.

Länsstyrelsen är underrättad och vanvården är anmäld…men tyvärr så brukar det bara innebära att det blir massa död. Länsstyrelsen löser inte problem; de bara dödar djur när människor inte klarar av de djur de tagit till sig.