Hur kan en fyramånaders ens väga 320 gram? När vi låter ungarna flytta från Eragons så har vi satt gränsen sex veckor och 300 gram. De flesta väger bortåt 400 gram då.

Liv. Så livsglad, idag popcornhoppade hon så hon välte 🙂 Lolita tittar på och vilar mycket. De är nog inte så länge kvar.

Livs mamma Laura får ju många per kull som det verkar. Det kan ju påverka, för ofta är det några med högre vikt och några med lägre vikt i kullarna. Men ändå, Luring som suttit i samma bur/låda ( jag vet inte hur de suttit ) och tillhör samma kull väger in på 650 gram? Bägge flickorna Liv och Leja väger under 400 gram. Märkligt.

Liv är pigg och eftersom hon går upp nu kanske allt handlade om för lite mat? den som fanns åt den starkaste upp och det var brodern Luring? Nu när de har överflöd kan hon äta och växa. Idag 354 gram.

Honorna satt med brodern för att de blivit felaktigt könsbestämda som hanar, så därför delades de ju först i söndags.

Leja, så himla cool, slänger sig lite avslappnat och spejar. Alltid med ryggen mot de minsta <3

Just för att de var så fel allt, inavel, onödig avel, skabb, undervikt och för unga djur för dräktighet så fungerade väl huvudet på övertid. Jag tänkte att numera kan en ju förhindra/avbryta graviditet om en varit allt för glad en kväll och även hos djur en del djur som råkat para sig fast det inte varit meningen. Kanske kan en göra nåt sånt på marsvin. Både Laura, Liv och Leja hade ju varit så betjänta av att slippa att få ungar.

Jag ringde Husdjurshälsan och de hade lite mycket men ska återkomma idag. Hoppas!