Vi lämnade Lindome den andre mars med sexton djur och tre pojkar lämnade vi i jourhem på väg hem. En av pojkarna, Adam har fått permanent hem, Linton kastrerades den tredje maj och Teddypappan  kastrerades redan i mars.

Vita Lilly och bruna Teddy. Kan umgås utan att det blir barn gjorda. Det kostade blod, svett och tårar för Lilly och 1120:- för Teddys kastrering.

Tjejerna fick hem och jourhem. Mamma Lilly och Maria Magdalena stannade hos mig och systern Eva flyttade till ett jourhem i Frölunda. Maria Magdalena och Eva är Lillys äldsta döttrar som föddes i slutet av november förra året. Nu har båda fått två barn var. Pappa till ungarna är mest troligt halvbrodern Adam som föddes på julafton 2017.

Lilly hade sex nyfödda ungar vid hämtningen andre mars och allihopa fått nya permanenta hem. Deras namn blev lite som det blev, inget riktigt system: Leyla, Lilian, Lennart, Loke Sonja och Dumbo

Lennart med variga igenklibbade ögon den 2/3. Läkte snabbt – tvätt med saltvatten och aloeveragel.

Nelly, den andra honan från ursprungsmarsvinen hos det unga människoparet bor numer i Grästorp, Nelly fick fyra ungar och en dog. Malcolm, Rosie och Angus. Vila i frid Bon Scott.

Nellys ungar från första kullen på julafton har alla fått permanta hem och två av dem har fått ungar; Bianca har fått tre ungar, Brownie har fått en. Med bara en vecka kvar till sista datum som det kan komma barn börjar jag hoppas att Kokoskorven ska slippa få barn.

Razze stöttade Lilly de första veckorna. Lilly hade pälslösa områden på kroppen och vid ögonen. Nu känns hon otroligt återhämtad. Alla ungarna har permanenta hem. Lilly bor i min flock…och jag vill nog gärna att hon blir kvar där. Sommaren ska hon iallafall ha.

Så är långt är det två kullar efter helsyskon. Det är en parning mellan mamma och son. Det är två kullar mellan halvsyskon.

Jag fattar verkligen inte hur en tänker när en gör så här.

 

Ibland tror jag att någon tagit en karbonkopia när de gjort uppfödare. Det är samma svar varje gång. De kan inte ta in djur de fött upp när dessa kommit i vägen för allergi, flyttar eller uttåkade barn. De har alltid för många djur själv.

 

Nu tänker jag inte på det unga paret, för visst har de ansvar men de är förbaskat unga. De försökte dessutom sätta stopp för aveln och få hjälp av Cadillacs uppfödning. Jag har själv barn som är äldre än paret och det är inga vuxna även om kroppen ibland kan ge det intrycket.

Mormors lilla kråka. Lilly och barnbarnet Monika. Dessutom är Monikas pappa syskonbarn till Lilly…så genpolen är begränsad. Men sånt är ju inte så allvarligt säger uppfödarna. Marsvinen klarar inavel sååå bra. Jag vill mest slå uppfödarna i huvudet – för det är där de är dumma.

Nej jag tänker på en uppfödare som är 55 år och hållit på sedan allra minst sedan sekelskiftet och tagit fram så otroligt många marsvin att jag inte ens vill tänka på det.

Cadillacs, uppfödning av marsvin. Har kattungar också, för det behövs ju fler….

 

Jag har varit hemma hos henne många gånger så jag vet vad jag talar om. Det finns heller inget som tyder på att saker har förändrats även om jag var där för mer än tio år sedan.

Maria Magdalena med Monika till höger och blyga Mariana till vänster. Maria Magdalena fick barn 21 veckor gammal. Marsvins gravidtet är 10 veckor. Hon är alltså 2,5 månad när hon blir med barn. Kroppen brukar hänga med bra men själen är inte i synk. De unga mammorna får aldrig leka och vara unga, de får släpa på barn när de fortfarande är så unga själva. Så himla onödigt och dumt. Cadillacs uppfödare hade bara kunna gjort en enda koll så de iallafall fått könen rätt, de unga paret som hon så bredvilligt slängde till två unga honor. Dum i hela huvudet.

Tänker en alls?

Vi har alltså de tre djuren som var från början: Teddy, Lilly och Nelly.

Vi har uppgraderat loggan. Den gröna utan marsvin gjorde Sonja 2006, det var dags! 2018 har Josefin fixat ett litet marsvin som ska omplaceras på loggan. Det finns dem som tycker loggan är omodern, det tycker inte jag.

 

23/11 Lilly och Teddy får fyra barn och en dör. Maria Magdalena, Eva och Linton. Vila i frid Baby Doe.

24/12 Nelly och Teddy får fyra barn. Kokoskorven, Bianca, Brownie och Adam

28/3 Lilly och Teddy får sex barn. Leyla, Lilian, Lennart, Loke Sonja och Dumbo

8/4 Nelly och Adam får fyra barn, en dör. (mor och son parning) Malcolm, Rosie och Angus. Vila i frid Bon Scott.

17/4 Eva och Adam får två barn (halvsyskonparning) Evita och Egon

18/4 Maria Magdalena och Adam får två barn (halvsyskonparning) Mariana och Monika

24/4 Bianca och Adam får tre barn (helsyskonparning)

28/4 Brownie och Adam får ett barn (helsyskonparning)

11/5 Är sista datum som det ska vara möjligt att komma fler. Hoppas, hoppas Lilly och Kokoskorven slipper.

———————————————————–

I skrivande stund är det 26 ungar som aldrig behövde blivit. Tjugosex som behöver klippta klor och ren bur i sju år.  Födda rakt in i omplacering. Två honor, Lilly och Kokoskorven kvar som kan vara med barn men som vi hoppas och tror inte är det.

så onödigt.

 

.