Ja då var det dags igen. Skåne levererar, Skåne kan vi alltid lita på.

Redan i mailet lät det som den som skrev höll på och drunkna.

Mamma Laura vägde in på 631 gram. Hon har haft många kullar och ungarna har sålts via Spiggens zoo i Landskrona. Så har du skaffat marsvin där på senare tid skulle jag inte bli förvånad om de har skabb. www.spiggenzoo.se

Omplaceringsformulär:

Jag vet att där är fem pojkar och två flickor den ena honan fick 5 barn i natt och jag vet inte könet på dom, 5 eller fler st.

Ok, jag är ledig några dagar så det är ju synd att gå sysslolös.

Leja ska vara cirka fyra månader och tillhör Lauras förra kull. Hon har fram till i söndags suttit med sin bror Luring. Leja är troligen dräktig. Det som talar emot är hennes vikt, hon vägde in på 390 gram.

Det lät illa, mailaren svarade på allt jag frågade och det kunde inte gå snabbare med svaren så det lät rätt desperat.

 

Jag går inte in på exakt hur men den som mailade hade stått i valet att låta Länsstyrelsen avliva eller ta hand om marsvinen själv. Hen gjorde det senare och eftersom det var dräktiga honor, en födsel som precis var över så bestämde vi att ta det direkt. Mailaren ville inte ha kvar dem, kan inget om marsvin och hade inte valt att skaffa dem.

Liv är syster till Leja, har också suttit med brodern Luring och vägde in på 320 gram. Hoppas hon inte är dräktig men jag har svårt att tro det. Idag vägde hon 341 gram.

 

Lava vägde in på 65 gram. Känns sådär.

Mailaren visste lite, men inte detaljer som hur länge sen honorna blivit parade och så vidare. Tyvärr hade honan som fått de fem ungarna suttit med hanen några timmar efter födseln. Den honan heter Laura numera och är två år. Laura har varit dräktig oavbrutet i hela sitt liv.

Lisen, bara några dagar gammal men kavat och livskraftig. Vägde in på 71 gram.

Vi bokade överlämningen ett par dagar fram och i söndags kom Mailaren och lämnade.

Alla har klarat resa och omställning såhär långt. Idag har jag plågat med burbyte och lite försiktigt bad på de som hade det värst.

Lotta vägde in på 93 gram.

De var såpass besvärade av skabb att det känns bra att bada av dem, vi har fortfarande varmt och gott även om den värsta hettan släppt så det kändes bra att göra.

Alla ökar i vikt. En del, särskilt en hona som heter Liv är jag orolig för. Hon väger alldeles för lite till att börja med och ökar tveksamt men det går iallafall uppåt. Kanske ökar hon bättre när skabben väl är död.

Lene vägde in på 76 gram.

Sen är jag såklart bekymrad över den dräktiga honan Lolita, och den bebis som väger minst, Lava 65 gram vid ankomst.

Loella vägde in på 83 gram.

 

Lolita, den enda som är obesläktad bland honorna och vägde in på 848 gram. Det sparkar ordentligt i magen.

 

Det kommer mera tyvärr…