Det var ju ett par killar också. Papporna.

Först är det den tvååring som är pappa till Lauras kullar. Han kliar sig, har fått Stronghold, har bra hull och går upp bra. Tyvärr satt han med Laura flera timmar efter senaste kullen föddes så det är troligt att han blir pappa igen. Men sen får det vara bra. Det är möjligt att han sen får sällskapa med en bebiskille. De bebisar som finns nu verkar vara bara tjejer men det är ju mellan en till fyra kullar kvar. Hoppas det blir en bebis per kull.

Apropå att avbryta dräktighet så hänvisade Husdjurshälsan till Blå Exo och de svarade att det inte fanns metod, utan bara för katt och hund. Kristina skickade en länk om annat och jag skickade länken vidare. Inte hört nåt mer. Men vi får se, jag har inte gett upp.

Pappa Lazilo

Från söndag till fredag

pappa Lazilo Luring
938 650
993 705

Sen är det Luring som suttit med Liv och Leja. Om jag förstått det rätt är det även han som suttit med Lolita.

Luring som vägde 650 gram när hans systrar i samma bur vägde 320-360 gram.

Idag flyttar Luring, som ska vara fyra månader till jourhem för att växa på sig. Antingen kastrering eller pojkpar. En liten teddykille, Vitis flyttar till samma hem, han väger ungefär lika mycket men ska vara cirka ca sju månader.

På måndag och tisdag har vi sammanlagt sex operationer. Tre jourhem beredda för läkning. Pojkar som väntat länge på att livet ska börja och en äldre hona som har hormonstörningar.

Mer om dessa kommer.

Sen det nya vi bestämt.

Alla marsvinsägare ska ha detta. Vi har tröttnat på att de inte har det så vi gör något åt saken.

Varje adoption ska innehålla våg, Critical Care, matningsspruta och skötselkort. Adoptören får betala 200:- för startkitet.

Snygg

Detta blir aktuellt i början av nästa vecka. Då får Guldis och Kurt sitt efterlängtade hem och vi är så glada. Människor med hjärta för marsvin som inte bara tänker: vi vill ha två unga tjejer för de ska leva länge, inte lukta och helst knappt märkas och absolut inte vara till besvär. Utan går in med tanken: jag vill ge någon ett hem som behöver mig. Det extra besvär och arbete som blir för att marsvinet behöver det ena eller andra är jag beredd att ge, för jag vill ge dessa marsvin ett HEM.

Ha det fint!