Ibland vill jag dela mig i två; en går till jobbet och umgås med massa trevliga människor och tjänar pengar –  den andra stannar i källaren och utvecklar marsvinskommunikation.

Här har de små familjerna huserat några veckor.

Här har de små familjerna huserat några veckor. Liggande bokhylla med fyra sektioner. Två under filt och två med ett hus. Lagom svårt och farligt.

Det fungerar inte så bra; utan mina dygn envisas med att ta slut efter 24 timmar. När jag har lediga dagar är det ljuvligt att gå i källaren hela dagen, byta i alla burar, klippa klor och mata. När marsvin på bortåt sex år popcornar när buren är bytt – så gott att se. Så mysigt så jag känner för att popcorna själv!  När jag jobbar och någon annan matar känns det mest fel, jag är avundsjuk och tänker att de säkert snålar med gurkan.

Jojje. Sötaste munnen <3

Jojje. Sötaste munnen <3

Just nu går jag en kurs på onsdagskvällar och efter kursen igår kväll hade jag stämt träff med flera adoptörer. Fyra killar flyttade iväg vid 21-tiden på kvällen – det är ju tur att människor är flexibla.

Igår kväll flyttade Liam och han har dessutom blivit pappa.

Igår kväll flyttade Liam och han har dessutom blivit pappa för några veckor sedan. Vi köpte han och tre djur till för att stoppa avel.

Inget slår känslan att fått placerat marsvin i bra hem. Dorotea och hennes små är snart flyttklara. Agnes flyttar i helgen. Snart tömmer vi omplaceringen, både bra och sorgligt.

Liam - charmknutten.

Liam – charmknutten.

Måste jobba – vi hörs!