I lördags hände det som vi aldrig ska glömma att komma ihåg: Alltid, alltid, alltid när nya adoptörer kommer och berättar om ett marsvin som blivit ensamt och som är en hona/hane och som behöver en ny vän så ska vi vända på marsvinet de kommer med och titta vilket kön det är.

Albin, vår vite kille har blivit själv

Albin, vår vite kille har blivit själv

Igår var det en ensam hona som en familj haft i flera år och vars marsvinsvän fått en tumör i örat och då blivit avlivad. De trodde de hade två honor. Visserligen hade Blå Stjärnans Exo berättat att marsvinet de måst avliva var en hane men då hade de dragit slutsatsen att en av marsvinen blivit felaktigt könsbestämd av zooaffären och sagt sig: men vilken tur att det inte blivit ungar!

Kosmas,

Kosmas har också blivit själv. Med lite tur kan han och Albin trivas ihop

Men det var alltså båda som blivit felaktigt könsbestämda och det var ju en lyckolott för Vladimir som därmed fick chans till ett hem. Vi önskar honom all lycka till och räknar med att träffa honom emellanåt eftersom familjen bor nära omplaceringen.

Nu sitter vi med ytterligare en singel, Albin som fick släppa iväg Frans som redan är god vän med Putte hemma hos en av våra trogna adoptörer.

Med lite tur trivs de tillsammans men gör de inte det så löser det sig. Det gör det när en jobbar långsiktigt.