Ursprungligen postat den 18 januari 2012

Nu sitter jag här i väntrummet igen…

På tv:n visas en film om hur man tränar kaniner. Kenzo känner sig extremt uttråkad av den filmen och jag måste prata med honom en lång stund för att jag ska kunna ta ett kort så han syns.

Här ser ni att han också väntar. Stella är med som stöd och medhjälpare i gurkätandet som dagen till ära är nedmonterad i skål.

Här ser ni dem som jobbar på Exo. Exotiska kliniken på Blå Stjärnan är en liten avknoppning från stora Blå Stjärnans djursjukhus med egen ingång på baksidan. De har tre veterinärer knutna till sig men jag vet att det finns några som aspirerar också. Exo har den lilla klinikens alla fördelar kombinerat med det stora djursjukhusets resurser. Jag är så glad att de ligger på bara ett stenkast ifrån omplaceringen.

Nu är det vår tur och först skriver Jessica in i journalen vad som är aktuellt för dagen, och vi väger Kenzo. Vikten stannar på 1104 gram. Han var ganska nyligen här, det är bara två månader sedan och han har rasat i vikt – 200 gram är mycket på en liten marsvinskropp. Men det är inte 200 gram på en vecka, eftersom jag väger varje månad så vet jag att det är cirka 100 gram det senaste tio dagarna. Det andra är troligen skillnaden mellan gräs och hödiet och inget som oroar eftersom det gått mer sakta.

När sköterska Jessica är klar kommer doktor Bosse och han klämmer, känner och lyssnar på Kenzo. Mest på hans hjärta och lungor men faktum är att även en del småprat hinns med. Det finns inte mycket i magen, men inga inre organ känns onormala.  Kenzo tycker att det är ofint av Bosse att klämma så hårt på magen så ett långt utdraget rop i protest kommer och då slutar Bosse och ber så hemskt mycket om ursäkt. Allt verkar ok så här långt, bortsett ifrån att magen är tom och Kenzo håller på att svälta sig själv till döds.

Ursprungligen postat den 18 januari 2012