Om du gillar att hjälpa marsvin så kan du alltså ansöka om Eragonsängeln. För att bli aktuell, ska du bo minst tio mil från Göteborg, inte föda upp marsvin och du måste först lägga ut pengarna. Ansökan ska innehålla sex delar:

 1. ANNONSEN
 2. MOTIVERING -VARFÖR DU SER ATT MARSVINET BEHÖVER HJÄLP
 3. JOURNAL / DAGBOK
 4. OMPLACERING – EVENTUELL EGEN ANNONS OCH KONTRAKT MED ADOPTÖR
 5. KVITTON
 6. DINA UPPGIFTER OCH DINA MARSVIN

 1. Annonsen ska kompletteras med plats (shpock, Blocket, Facebook osv) och datum. Säljares namn/ adress / telefon
 2. Det ska framgå varför du “räddar” och hur du förstått att marsvinet/en behöver dig. Två bebismarsvin från en uppfödare behöver i allmänhet inte räddas. Inte femton från en zooaffär heller. Sitter sådana djur illa till ska du ringa Länsstyrelsens djurskydd.
 3. Du ska föra journal / dagbok över det du gör, kost och marsvinets förändring/ utveckling, vikt och annat du lägger märke till.
 4. När det blir dags att omplacera så finns bra hjälp på Eragonssidan för egen omplacering. Dokumentera även detta.
 5. Alla kvitton på inköp, försäkring, veterinärbesök och medicin räknas in i det du får från Eragons, det ska vara kopior eller foton på kvitton. Kvittot från försäljaren ska vara med säljarens personnummer men om det krånglar så iallafall namn, adress och telefon. Ditt eget arbete, spån, hö och grönsaker tillhör det du får bjuda marsvinet på.
 6. Skriv alla dina uppgifter: namn, mail, tele, adress, bankkonto, dina marsvins kön, ålder och om de är kastrerade. Har du exempelvis en kastrerad hona kan en marsvinshane som levt ensam i flera år bli “väckt”.

Beställ material till Eragonsängeln på

Skriv Eragonsängeln som rubrik i mailet. Skriv namn, mail, adress och tele i mailet.

Slarva inte med formalia. Vi vill inget hellre än att bevilja Eragonsängeln men vi ger inte marsvinens pengar till något som inte gynnar marsvin.

Eragonsängeln kommer att delas ut minst en gång per månad ( mars till december) under hela resterande 2019 och sedan utvärderar vi.

Varje Eragonsängel har maxbelopp på 2000 kronor och vi har inga problem med att du kastrerar (så länge det sker hos marsvinskunnig veterinär) om marsvinet är i form för det.

Vi är noga med att adoptören får betala 1000:- i adoptionsavgift för en kastrerad hane. Dessa pengar ska du behålla, och allra helst kastrera en till…

Fråga om något är oklart. Jag har försökt att täcka allt men om inte, fråga.