Två unga människor, en tjej och en kille. Det är i mars 2016 och de bor tillsammans i killens lägenhet strax söder om Göteborg.

De är tretton i stycken i hundraburen.

 

Tjejen har en kanin och hon vill skaffa sällskap till den. Hon bläddrar på blocket och hittar ett marsvin som heter Teddy. Säljaren säger att Teddy inte kan vara med marsvin men det går bra med kaniner. Teddy är född den 10 januari 2016. Hur säljaren dragit slutsatsen att Teddy inte kan vara med andra marsvin förtäljer inte historien. Teddy bodde i en transportbur hos säljaren.

Teddy född 2016-01-10

Tjejen köper Teddy och sätter honom med kaninen och hon tycker att de verkar trivas tillsammans. Det går några månader och sedan dör kaninen.

Teddy som är i ett årsåldern är ensam. Teddy som inte gillar marsvin. Tjejen funderar och pratar med vänner. En av dessa vänner är bekant med någon som föder upp marsvin. De frågar uppfödaren om råd och hon föreslår två unga honor som sällskap till hanen som inte kan vara med andra marsvin. Honorna föddes 2017-02-28.

 

Marsvin från 277. Cadillac’s i Fjärås, tjejerna har anlänt till Lindome och är sex veckor gamla.

 

Uppfödaren tar inte reda på om hanen är kastrerad. Två sexveckors honor levereras till Teddy den 11 april förra året. Teddy verkar nöjd med det nya sällskapet och allt fungerar bra med marsvinen.

Lilly när vi hämtar dem den 2 mars 2018.

Med människorna fungerar de sämre och det som först var ett tillfälligt uppbrott för tjejen övergår i ett permanent. Kvar i Lindome bor killen med  djuren…som mer var hennes intresse.

Första dottern till Lilly & Teddy, född 23 november 2017 och i sämsta fall redan dräktig.

Teddy, Lilly White och Nelly Brown lever sitt liv hos killen, månaderna går och tjejen slår rot i annan del av landet och det går några månader till.

Första sonen till Lilly och Teddy född 23 november 2017

Den 23 november 2017 får Lilly White fyra ungar och en är död. Det är två honor och en hane.

Andra dottern till Lilly & Teddy född 23 november 2017 och i sämsta fall redan dräktig.

Killen gör nu förändringar för att det inte ska bli fler, Teddy hamnar bredvid. En tid senare flyttar han även sonen dit.

På julafton 2017 får Nelly Brown fyra ungar, alla överlever.  Det är tre honor och en hane.

Den 26 februari 2018 får Lilly White sin andra kull och det är sex ungar. Killen kollar könen igen, hittar hanen från julaftonskullen som två månader gammal får flytta till pappa och halvbror.

V1, V2 & V3

Killen tror att det är därför Lilly fått kull två för han har ingen koll på den tio veckor långa dräktigheten. Tjejen har tidigare försökt kontakta Eragons. Till slut får vi iallafall kontakt och vi bestämmer att vi ska ta hand om djuren. Trots att vi tycker alltsammans är ansvarslöst och att ägarna inte vill eller kan betala.

Vi hämtar djuren den 2 mars 2018. Bebisarna från senaste kullen är då fyra dagar och ögonen är igenlimmade och kladdiga på de två minsta.

Det är sexton djur, uppdelade i två enmetersburar. Tre i en och tretton i den andra buren.

B1, B2 & B3

Vi väger och stoppar in i transporterna och så är det inte mycket mer med det. Jag har kontakt med tjejen som nu bor i en annan ända av Sverige. Hon säger att hon inte mår så bra psykiskt. Jag säger till henne att vara rädd om sig, att inte umgås för mycket med uppfödare och inte föda upp mer.

Fast det visar sig att det var en alldeles för sen påkommen varning, hon har redan skaffat fler djur från en annan uppfödare och där hon bor finns nio marsvin redan. Hon berättar några dagar senare att hon hittat tre dräktiga marsvinshonor i en skitig låda i en dikeskant. Jag har lite svårt att helt köpa den historien men…vad spelar det för roll vad jag tror?

Vi tog iallafall in dessa djur och några av dem är som vi hoppas permanent placerade redan och några i jourhem. Lilly White och minsta kullen är hemma hos mig, ungarna fyller tre veckor idag och imorgon ska de få gå ner i stora flocken.

Det blir bra för mamma och barn att träffa andra marsvin, då går avvänjningen successivt. Två pojkar och tre flickor är bortlovade. De kommer att adopteras iväg med kontrakt och support, så livet är ganska ljust för dem.

Teddy kastreras så snart vi hinner.

Razze passar mamma Lilly och hennes små.