Uppfödare kommer i alla varianter och en av de sämre publicerade för några dagar sedan detta på Facebook.

Från början låg inlägget öppet på uppfödarens sida på Facebook.

Någon tog en screenshot på inlägget och la det i en marsvinsgrupp. Många blev påverkade och ville försöka rädda marsvinens liv. Tyvärr rann det nog över för en del av dem som vill rädda de små stjärngossarna och uppfödaren tog bort inlägget och slutade svara på meddelanden som handlade om detta.

Uppfödaren i Hörby fick dödshot när inlägget legat i den andra marsvinsgruppen några timmar. Människor är märkliga; i samma grupp ryckte de knappt på axlarna åt stackarna på Lidköpings Kaninfarm. Lidandet där är tusenfalt men det var inte så intressant. Marsvinen på farmen i Lidköping drar skötarna i betonggolvet om de blir sjuka och de får aldrig under hela sitt liv något hö.

Göran ⭐️-gosse

Personen som till slut lyckas få kontakt och hämta de elva killarna höll en låg profil och pratade så lite som möjligt.

Rasmus får stanna i omplaceringen. Han bedömdes vara lite avmagrad och något äldre än de övriga.

När jag fick frågan om dessa små stjärnor så var mitt svar: Nej!

Orsaken var att vi i omplacering redan hade 25-30 marsvin, alla bor inte i omplaceringslokalen men tillräckligt många. Dessutom skulle jag resa bort över helgen och hade inte tid.

Harald finns i ett jourhem.

Jag och Eragons mäktar inte med mer. Några extra honor går fint. De går att göra flockar av och en och annan kastrerad hane likaså. Men elva; och enligt första uppgiften, ensamma killar är mycket jobb och vi kan inte ta hand om allt elände i hela landet. Skåne är och förblir som en oändlig källa av sorgliga marsvinsöden.  Jag är glad om vi kan hålla det hyfsat rent från elände kring Göteborg.

Henrik finns i jourhem.

Jag bodde hos Camilla i helgen och hon uttryckte det såhär apropå de som gärna hämtar och skeppar till oss: ” vi kan inte ta hand om allt DU tycker är hemskt. Söker du upp elände så är det inte bara att skeppa allt till oss, du får göra något åt det själv”

Jag kan bara instämma. Detta var en uppfödare och helt kalkylerad överpopulation. Vad lär vi uppfödaren när vi står med öppen famn så snart uppfödaren skriker ”ormmat”?

Björn finns i jourhem.

Det var min uppfattning, jag orkade inte helt enkelt. Jag blev irriterad, frustrerad och arg. Dödstrött på alla korkade uppfödare som bara ska föröka antalet marsvin hela tiden. Trött även på de som ska rädda.

Ronny finns i jourhem.

Rädda marsvin är väl rart men om din insats från start till mål är max två tre dagar så kanske vi på Eragons har arbete i ett par månader. Ibland kortare såklart men ibland ännu längre tid.

Gabriel finns i jourhem.

På Eragons älskar vi det vi håller på med och vi älskar dessa fantastiska djur. Men vår ork räcker inte till hur mycket som helst.

Ivar finns i jourhem.

När jag sa stopp så ville de andra inte låta det vara. Nån frågade om de kunde ta hjälp av eragonsgruppen för att annonsera efter hjälp med transport och jourhem. Jag sa ok, försökte sedan stänga både öron och ögon, åkte till Stockholm och hade annat att tänka på.

Tage är i jourhem.

Just nu sitter jag på ett 200 minuters försenat tåg på väg mot Göteborg. Klockan är strax elva på kvällen och vi har ännu inte passerat Skövde. Det är en växel i Hallsberg som krånglat till tågtrafiken ikväll. Det är ok, jag ska inte jobba imorn bitti ? utan kan sova ut.

Ruben finns i jourhem.

Snart är jag hemma och stjärngossarna är redan installerade och sover första natten i trygga jourhem. Det är ok, även om det kommer att ta månader innan de får sina permanenta familjer. Men svaret på frågan om vi tar in marsvin på Eragons kommer fortsätta att vara nej inom överskådlig tid.

Snart i Skövde….