Idag var jag och Maria i omplaceringen och fortfarande är hyllorna tomma. Nästan allt ligger i hörummet och svämmar över på kontoret. Mattan är underbart grön 🙂 Det var ganska lite folk idag men de som skulle komma dök upp så allt är som det ska. De som behövde hö, spån eller skötsel fick och köpte och nån textilgrej hängde med också.

Ny grej i affären, en Ladybird. Bra att sopa av spån, hår och hö från fleece och wetbed. Kostar 120:-

Ny grej i affären, en Ladybird. Bra att sopa av spån, hår och hö från fleece och wetbed. Kostar 120:-, finns bara några stycken.

Linda som läker Hjortron hemma hos sig efter kastrering var ner för att han bet henne när hon skulle stödmata. Vi, jag & Hjortron, pratade om saken och kom fram till att det var en bra ide att äta CC. Blondie blev så pepp att hon tog över, hon trodde att det var bra för henne också 😀 Alltså hon är så gullig den grisen <3

Blondie fixar stödmatning galant :)

Blondie fixar stödmatning galant 🙂

En del säger att det inte går att stödmata men Marie har lärt mig hur en gör så jag visade Linda och Hjortron blev mätt och nöjd. Sån tillgång att ha en kastrerad hona i dessa lägen. Nyopererad ung kille, hur kul är det att vara marsvin då? men med Blondie, vem har inte kul liksom?

Hon är så sjukt söt och kul. Jag baxnar.

Hon är så sjukt söt och kul. Jag baxnar. Hjortron också 🙂

Sen ett tips till er som är intresserade av att prova örtmedicin; det är enkelt att beställa numera och det kommer snabbt. Varför? jo en svensk Paypal-app och en engelsk sida för medicinen. Det är inte gratis men så mycket bättre och mjukare än medicinering med konventionella läkemedel och operationer. Passar verkligen för marsvin. Har du äldre grisar rekommenderar jag dig att som en mjuk inprovning använda Geria.

Prova.

Prova. Dessa är för äldre marsvin och för marsvin med olika smärttillstånd i leder, som exv. artros. Du kan köpa de mindre förpackningarna hos oss men om du vill fortsätta sedan rekommenderar vi dig att köpa de större förpackningarna själv. Vi har inte råd att ligga med större lager på dessa.

Den underlättar för äldre att hålla sig friska och fräscha. Har du nåt specifikt problem, rodda runt på sidan och fråga gärna i Eragonsgruppen om du undrar nåt, flera där använder dem och har erfarenheter.

Sen kom syrran och dottern ner till omplaceringen och vi klarade på en kort stund av tre nerslag i Göteborg: Rusta som i veckan förvånade med vegan och cruelty-free hylla med olika schampo, tvål och andra människorengöringsprodukter. Bra initiativ!

Sen till Happy Vegan, Göteborgs nya bästa affär. Allt i affären är veganskt vilket innebär att vilket innebär att du som vegan kan handla utan läsglasögon.

Till sist åkte jag och dottern till Movie Line och gjorde något så omodernt som att köpa en dvd med Zootopia, en feel-good disneyfilm.

161119-gazelle2

Se Zootopia, den var fin.

Bästa låten stod Shakira eller hennes alter ego Gazelle för: lyssna här.
Shakira.

I love Shakira.

Sen åt vi soppa, bröd och vegangodisar från Happy Vegan  till filmen. Jag somnade lite också, men det funkar när intrigen inte är knivskarp 🙂

161119-avslut

Gazelle-attityd.

Den bästa sömmerskan i hela världen hittade en kanin i måndags. Han satt ute, kall och blöt vid hennes garage mitt i Alingsås. Hon tog in honom men har redan två kaniner så han passade tyvärr inte in hos henne.

kaninen

Hon efterlyste om någon saknade men ingen har hört av sig. Ikväll hittade vi ett nytt hem, en kanintjej hos Olle & Emelie fyllde ett år och de la en bild på morotstårtan på Facebook. Jag frågade om hon inte behövde en vän i födelsedagspresent och så var det klart 😀

så fin liten Nin

Så fin liten kanin

En fin lördag.