En ska inte påstå att det är det bästa marsvinen vet men helt klart är att det måste göras: skötsel. Mina fick sin försenade ingångsskötsel igår. Varje gång de ska flytta in från sommarstugan vill jag bada dem. Gärna klippa och fixa allt annat också men bada tycker jag är viktigt, särskilt långhåren.

Ibka, milda fina <3 tycker inte heller om badet.

Ibka, milda fina

De har varit utomhus halva dygn i flera månader och klorna slits bättre. Dock blir de skitiga, under fötterna, magen och i öronen. Öronen gör vi nån gång i månaden med våtservett men det är ändå väldigt smutsigt. Regnar det mycket under sommaren blir det värre men de är inte rena ens torra somrar. De lever nära marken och där finns gräs och jord. De går in i tunnlar där spindlar ibland vävt nät och då fastnar detta och annat i pälsen. Eftersom de går ut även när det regnar eller finns dagg i gräset fastnar det extra bra.

Zindra. Nyklippt och badad. INTE ok :(

Zindra. Nyklippt och badad. INTE ok 🙁

Det är den tristare delen men den bättre delen är: musklerna. Såna små muskelpaket Zindra, Amy, Ibka, Razze, Tanja och Apelsin är! Gamtanten Lupa är inte så musklad men hon rör sig heller inte jättemycket. Filippa kom först på höstkanten och har inte hunnit bygga upp sig ännu.

I LOVE IT.

Följetången med Fjonkan: Teddie och Cammo kom in i flocken igår och Razze tog två tjejer in en närliggande bur. Inget bråk, allt är harmoniskt.