170212-loke-romulus

Romanus & Loke

För nästan fyra år sedan flyttade Loke ( Loke är son till Becky och bror till Ylva och Rosa) till en familj i Borås. Med sig hade han Rex, en ett år äldre hane som var Lokes Papa Baloo. För någon månad sedan upptäckte familjen att Rex hade en knöl på kroppen och efter kontroll hos Blå Stjärnan i Borås som konstaterade att det var inväxt tumör så beslutade familjen två saker. Avliva Rex och låta Loke komma tillbaks till Eragons. De älskade sin Loke men…på fyra år i en barnfamilj händer en del. Barn får andra intressen (ibland föräldrar också 🙂 även om det inte hade med detta att göra) och i takt med andra intressen, högre klasser i skolan, mer läxor var tiden till marsvinen inte lika prioriterad.

Visst är Eragons glada när hemmen blir livslånga för marsvinen, men vi blir glada när människor vet sina begränsningar också. Loke hinner få ett fint hem till och det är det viktiga. Marsvinen ska ha det bra, hela livet. Inte bara några fattiga veckor tills ett barn tröttnat, inte bara några månader innan en urblåst uppfödare tröttnat utan HELA livet.

Så nu får Loke vara Papa Baloo för Romanus och visst blev åldersskillnaden lite stor men vi jobbar med vad vi har istället för att fåfängt önska vad vi inte har.

Är det en sjuåring som behöver ett nytt hem då försöker vi ordna det. Har vi för många småttingar som behöver Baloopappor så får vi ta även något äldre killar. Problemet med Romanus som kanske blir själv när han är tre löser vi med en kastrering vid ett års ålder.

Det är däri storheten ligger. Tänk hela cykeln:

Jobba med det du har och jobba där du står.

Sedan en hälsning från en som har varit i flera hem med förhinder; Tarzan.

Tarzan är marsvinet med 9 liv, precis som en katt.

' Hej hej från Tarzan och Cheeta, vi mår prima! :D '

‘ Hej hej från Tarzan och Cheeta, vi mår prima! 😀 ‘

Sen vill jag göra reklam för ett litet nytt företag som är helt fantastiskt. jag är där och handlar så ofta jag kan och tycker det är synd att barnen flyttat för vi gör av med mindre mat nu och de har så mycket jag vill prova.

25:- styck, det är inte ens dyrt. MUMS!

25:- styck, det är inte ens dyrt. MUMS!

#happyvegan

#bästa affären

Nu ringde David!! det är fler ungar och Agnes som fått. Räkna med fler inlägg idag!!