Jag har haft långledigt. Slutade jobbet kl.23 i torsdags, och i fredags var jag och städade med Linda i omplaceringen, i lördags hade Maria och jag lördagsöppet på förmiddagen och sen gjorde jag bokföring med Jennie på eftermiddagen.

Razze 3.0

Razze 3.0

I går städade jag med Johanna i omplaceringen. Idag är min sista lediga dag och vad tror ni jag ska göra? faktiskt redan gör…gör fint för mina limpor och dessutom gör dem fina. Det är som att vara “barnledig” som en ofta säger; vilket i verkligheten innebär att en sliter livet ur sig för ett par kravmaskiner.

Ska bli skönt att komma tillbaks till jobbet 🙂

Undermedel för små marsvinsfötter och bra schampo. Båda går att köpa i hästaffärer eller på nätet.

Undermedel för små marsvinsfötter och bra schampo. Båda går att köpa i hästaffärer eller på nätet.

Det skulle varit gjort med klippning av pälsar i förra veckan och det skulle varit bytt i lördags men..de väntade inte direkt otåligt på pälsklipp och bad.

Zindra är klippt, badad och kränkt. Dessutom matchar hon korgen.

Zindra är klippt, badad och kränkt. Dessutom matchar hon korgen.

Men nu är vi igång, Zindra är klippt och badad, Penny, Blondie och Ibka är badade. Nu är det bara resten kvar.

Ibka, denna underbara tjej. Hon är trygg, nyfiken och uppfinningsrik.

Ibka, denna underbara tjej. Hon är trygg, nyfiken och uppfinningsrik.

Bad förresten..jag har letat efter ringormsmärken eller något som kan tyda på det under åtskilliga veckor nu, ända sedan i mitten av november och inget har visat sig.

Badar jag dessutom med ett rengörande schampo så tänker jag att eventuella sporer som ligger och lurar inte ska få fäste. Rengöring av själva rummet har jag också varit petigare än vanligt med…så jag tror att jag betraktar oss som smittfria nu. Har det inte gett utslag på flera månader så…

Blondie: jag har badat och om det tycker jag inte.

Blondie: jag har badat och om det tycker jag inte.

Nu är Razze, Apelsin, Lorna och klara.

Faktum är att rengöring är bra för mycket saker. Inte överdrivet, som att hålla på med antibakteriell tvål varenda gång du rört vid något men rengöring, släta ytor och dammfritt.

Dammfritt är nästan en omöjlighet i samband med mycket marsvin, spån och hö men jag tror ni fattar. Håll marsvinen rena, gå igenom dem i kropp och päls, öron och fötter, väg dem och se till att inget avvikande gömmer sig i pälsen.

Nu är Amy, Summer,Tanja, Lykke-Li och Puddingen klara.

Vi sitter här i den nertrampade höpåsen och väntar på att vår bur ska bli klar.

Vi sitter här blöta i den nertrampade höpåsen och väntar på att vår bur ska bli klar.

Sen kom ett paket med dhl alldeles nyss och jag tror ni kan gissa…iiiiiiiii

Alltså egentligen är det rätt knäppt: det är inte jag som syr, säljer eller använder tygmyset; men ändå blir jag som ett barn på julafton när tygerna kommer och vi ska gå och välja fleece, jag och Lena-sömmerskan. Eller när hon kommer med det färdigsydda; då blir både jag och Maria helt till oss.

Fintyg kom idag 🙂