I onsdags fick jag en hund på jour från en förening som heter Bff Strays. Jag vill adoptera men först måste allt fungera bra. Hunden heter Ash och är en ung, alldeles för smal, svart och vit korthårig hund som kommer från Spanien. Orsaken till att föreningen finns och arbetar på detta sätt är att hundar avlivas i tusental i Spanien. Läs om situationen i Spanien om du orkar med det. Orsaken till det är att de i Spanien har en annorlunda syn på hundar än de flesta i Sverige har.

Kära Ash

På föreningens webbsida kan jag läsa att en i Spanien kan skaffa en hund på impuls och sedan tröttna på den för att den är jobbig, kanske för att den kommit i slyngelålder eller för att familjen ska få barn. Ungefär som med marsvin i Sverige då alltså.

Vädret i Sverige ger han inte mycket för.

När Maxi blev sjuk och vi till slut kände oss tvungna att avliva honom ville jag inte ha någon hund, det gör så himla ont att mista dem. Sen ville jag ha en stor hund men det vill inte livskamraten. Sen ville jag ha en liten hund men inte för gammal. Det har blivit så mycket hunddöd de senaste åren, jag kände att jag inte orkade. Jag försökte låtsas som att jag inte letade allt för aktivt men i själva verket var jag inne på olika sidor nästan varenda dag.

Det som fanns var större hundar som var unga. Små hundar som var medelålders eller äldre…jag orkade inte. Sen ramlade jag av en slump in på Bff strays sida, den kom upp i flödet på Facebook och på en sekund hade jag förälskat mig i Kevin.

Förra året var jag i Torreveija. Bara några mil därifrån fångades Ash och kördes till Perreran, ett så kallat dödshägn.

Jag läste på deras webbsida och kände att här får jag kompensation för alla djur som jag sett och lidit med på olika turistorter som jag varit. Allt var rätt och jag drömde om Kevin. Mailade föreningen och fick svar och efter en del frågor så bokades ett hembesök.

Hembesöket gick bra och efter några dagar meddelade föreningen att Ash var den hund som de föreslog och visst blev jag lite besviken först men det gick snabbt över. Namnet däremot gillar jag inte så mycket och Ash verkar inte alls koppla det till sig själv heller. Så jag jag smackar oftast och det fungerar ännu så länge.

Sju mil, såpass långt var det. Nu har jag bestämt att om jag nånsin ska till Spanien igen så blir det för att hjälpa till med hundar.

Senare läste jag att Kevin var mycket terrier så självklart gjorde Bff Strays rätt när de föreslog Ash.

Lite nervöst är det att ta hem en ny hund. Det finns redan en vovve, en  gammal katt och marsvin. Det ska fungera för alla. Så här långt är jag försiktigt positiv.

Alla tre

Den lille spanjoren behandlar Göstakatten med respekt, verkar nyfiken och respektfull inför Rallyhunden, och idag lekte de 🙂

Ash är nyfiken men inte galet på när det gäller marsvinen.

Jag hoppas han blir kvar för han är helt underbar. Jag tror en får döpa om ifall en adopterar 🙂

Perro Callejero betyder herrelös gatuhund ungefär 🙂

Sötaste <3

Nu är inte allt klart men så här långt rekommenderar jag Bff Strays till 100%. De är duktiga, hjälpsamma och proffsiga. Jag har en tjej jag kan ringa om det händer nåt jag funderar på och hon är bollplank när jag behöver. Bff Strays är tydliga, enkla och står för bra värderingar. De lägger inte ner, dominerar eller slänger nyckelknippor på hundar.

Jag är glad att de kommit i min livsväg.