ERAGONS OMPLACERING AV MARSVIN

VARFÖR SKA MAN ADOPTERA?

Att välja att adoptera ett marsvin istället för att köpa det hos en uppfödare eller i en zooaffär är en självklarhet för oss på Eragons. Varför?

Dels för att behovet finns. Det finns många marsvin som behöver nya hem eftersom deras gamla familjer har tidsbrist, har blivit allergiska eller har tröttnat. Andra har förlorat sin kompis och behöver en ny.

Eragons arbetar också för att försäljning av marsvin i zooaffär ska upphöra. Vi vill höja marsvinens status och vi vill att människor ska se marsvinen precis så fantastiska som de blir om man tar väl hand om dem.

VILL DU ADOPTERA ETT ELLER FLERA MARSVIN?

Vi är noga när vi väljer ut personer som ska få adoptera våra omplaceringsmarsvin. Det måste vara en person som lovar att på ett ansvarsfullt sätt ta hand om marsvinen under hela deras resterande liv.

Innan du skickar in en ansökan om adoption vill vi att du läser igenom sidan ”Om marsvin” för att få en uppfattning om hur det är att ha marsvin, är det något för dig?

Du ska försäkra dig om att du kan hålla dessa löften:

  • Ta hand om marsvinen på ett ansvarsfullt sätt livet ut, försäkra dem och söka veterinärvård när det behövs.
  • Inte avla på omplaceringsmarsvinet.
  • Inte sälja, skänka bort eller överlåta marsvinen utan Eragons medgivande.
  • Du har minst två marsvin som får bo tillsammans, gärna fler.
  • Ditt namn, adress och telefonnummer vidarebefodras till Eragons och är öppna för den tidigare ägaren.
  • Du godkänner ett besök från den tidigare ägaren.
  • Avlivning sker endast om veterinär anser djuret vara gravt skadat eller sjukt och du skickar dödsintyg som bevis på detta till Eragons.

Innan du adopterar skriver du på ett kontrakt om att dessa löften hålls.

HUR GÅR ADOPTIONEN TILL?

Efter att du läst igenom ”Om marsvin” här på hemsidan, försäkrat dig om att du kan hålla ovanstående löften och bestämt dig för att marsvin är ett djur som passar dig fyller du i formuläret nedan och skickar till oss. Därefter väntar du på svar från oss, vi jobbar så fort vi kan men det kan ta tid.

Vill du träffa de marsvin som är aktuella för adoption är du välkommen till oss på Nansensgatan under öppettiderna. Dock vill vi att du först har kontaktat oss och fått ett svar, så att vi vet att du är aktuell som adoptör. Här kan du få mer information om hur det är att ha marsvin, bekanta dig med dem och få svar på dina eventuella frågor.

Om du bestämmer dig för att du vill adoptera och vi tycker att du och marsvinet är en match skriver vi på kontrakt. Efter det har du två veckor på dig att ta hem din nya familjemedlem, detta för att omplaceringen inte ska stoppa upp i väntan på adoptioner som aldrig blir av. Ofta har vi kö och hela vistelsen i omplacering är ju väntan och den vill vi ska vara så kort som möjligt.

Känner du att det är för snart med två veckor så väntar du med att bestämma vilka marsvin som du vill adoptera.

Observera att vi inte adopterar bort ett ensamt marsvin om du inte redan har en eller flera kompisar som väntar på det hemma. Har du inga marsvin sedan innan är det minst två som gäller.

Om du inte finner det du tänkt dig på Eragons så titta över annonserna på Blocket och andra annonsforum och köp av någon som tröttnat, blivit allergisk eller av annan orsak inte ska behålla sina djur. Du är välkommen till oss på Nansensgatan under öppettiderna så hjälper vi dig att kolla igenom dina nya marsvin och ge tips och råd. Du får också gärna med dig Eragons informationshäfte om marsvin.

PRISER

Ett marsvin

200 kr

Kastrat

1000 kr*

Två marsvin

250 kr

Unge

400 kr

Tre marsvin

300 kr

*Vi ordnar kastrering hos marsvinskunnig veterinär och tar han om eftervården, därför kostar våra omplaceringskastrater mer.

Ansökan om adoption

11 + 4 =